Image

Microdermabrasie

De microdermabrasie apparaat werkt door middel van kristallen die op de huid gebracht worden en samen met de dode huidcellen worden afgezogen. Hiermee wordt een laag van de bovenste huidlaag, van de opperhuid, afgeschuurd waardoor op het huidoppervlak gezonden huidcellen overblijven en de huid veel gladder wordt. Door de verwijdering van de afgestorven huidcellen is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen, waardoor deze meer effect hebben. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Daarnaast worden de poriën minder. Na een microdermabrasie behandeling zal je huid veel gladder aanvoelen en er eleganter uitzien.

Indicatie

Microdermabrasie wordt aangeraden voor de vermoeide/verwaarloosde huid, onzuivere huid, huid met grove poriën/grove huidstructuur, rokershuid.  

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen wat ondergaan moet worden, verschilt per persoon. Naarmate je ouder wordt zal je celdeling trager worden, waardoor je meer behandelingen nodig zult hebben. Gemiddeld heb je 6 behandelingen nodig bij een leeftijd van tussen de 40-45 jaar. Bij oudere leeftijden is het gemiddeld 8 tot 10 behandelingen. Deze behandeling kan als kuur worden uitgevoerd, waarbij 3 behandelingen worden gedaan met daartussen 30 dagen rusttijd.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat je huid er rood uitziet, dit trekt echter na een tijdje weer weg. De huid is rood doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het weleens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen, omdat het de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert. Na Microdermabrasie zal je huid heel goed in staat zijn om werkstoffen op te nemen. Het is belangrijk om kwalitatieve producten te gebruiken, waarbij er veel werkstoffen in zitten. Na de behandeling is je huid gevoeliger voor uv-straling, wij raden u aan om dagelijks dagcrème met UV-bescherming (SPF 50) te gebruiken.

Na een Microdermabrasie mag je je huid voor de komende 2-4 weken niet in de felle zon laten. Daarnaast is het belangrijk dat je minimaal 2 weken voor de Microdermabrasie geen behandelingen hebt ondergaan. Tot slot is het beter om 2 dagen geen make-up te gebruiken en in de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater.

Image

Zuurstofbehandeling i.c.m. Microdermabrasie

Veelal wordt deze behandeling in combinatie gegeven met de zuurstofbehandeling. Door de peeling van de MDA wordt de huid toegankelijk voor crèmes. Door het zuivere zuurstof worden alle huidfuncties geoptimaliseerd en verbetert de doorbloeding in de huid. De huid gaat meer stralen en oogt direct voller. 

De zuurstofbehandeling zorgt voor:

De zuurstofbehandeling zorgt voor:
 • Optimaliseert de celfuncties
 • Verbetert de doorbloeding
 • Geeft een stralend huidbeeld
 • Bevordert de microcirculatie
 • Verhoogt de huidelasticiteit
 • Verbetert de huidvochtigheid
 • De huid ziet er direct voller uit.

Afspraak maken?

Via ons online afsprakensysteem kiest u direct uw behandeling, datum en tijd.
Daarom kiest u voor On4Kliniek
 • Deskundig advies
 • Snel zichtbaar resultaat
 • Ontspannen sfeer
 • Breed aanbod behandelingen