//www.on4kliniek.nl/wp-content/uploads/2020/01/crystal_clear_microdermabasie-1.jpg
Mıcrodermabrasıe

De microdermabrasie apparaat werkt door middel van kristallen die op de huid gebracht worden en samen met de dode huidcellen worden afgezogen. Hiermee wordt een laag van de bovenste huidlaag,  van de opperhuid, afgeschuurd waardoor op het huidoppervlak gezonden huidcellen overblijven en de huid veel gladder wordt. Door de verwijdering van de afgestorven huidcellen is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen, waardoor deze meer effect hebben. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Daarnaast worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. Na een microdermabrasie behandeling zal je huid veel gladder aanvoelen en er eleganter uitzien.

Microdermabrasie wordt aangeraden voor de verouderde huid, huid met fijne rimpels, vermoeide/verwaarloosde huid, onzuivere huid, huid met grove poriën/grove huidstructuur, rokershuid.
Microdermabrasie wordt NIET aangeraden voor rosacea, huid met couperose, huid met dermatologische aandoeningen, huidontsteking of geïnfecteerde huid, eczeem of psoriasis en na zonverbranding,vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane), actieve acne en actinische keratose.

Het aantal behandelingen wat ondergaan moet worden, verschilt per persoon. Naarmate je ouder wordt zal je celdeling trager worden, waardoor je meer behandelingen nodig zult hebben. Gemiddeld heb je 6 behandelingen nodig bij een leeftijd van tussen de 40-45 jaar. Bij oudere leeftijden is het gemiddeld 8 tot 10 behandelingen.
Deze behandeling kan als kuur worden uitgevoerd, waarbij 3 behandelingen worden gedaan met daartussen 30 dagen rusttijd.

Mogelıjke gevolgen na de behandelıng

Na de behandeling kan het zijn dat je huid er rood uitziet, dit trekt echter na een tijdje weer weg. De huid is rood doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het weleens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen, omdat het de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert. Na Microdermabrasie zal je huid heel goed in staat zijn om werkstoffen op te nemen. Het is belangrijk om kwalitatieve producten te gebruiken, waarbij er veel werkstoffen in zitten. Na de behandeling is je huid gevoeliger voor UV-straling, wij raden u aan om dagelijks dagcreme met UV-bescherming (SPF 50) te gebruiken.
Na een Microdermabrasie mag je je huid voor de komende 2-4 weken niet in de felle zon laten. Daarnaast is het belangrijk dat je minimaal 2 weken voor de Microdermabrasie geen behandelingen hebt ondergaan. Tot slot is het beter om 2 dagen geen make-up te gebruiken en in de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater.